Annons

67-åring misshandlade hustrun

En kvinna i Ystad ringde till polisen och anmälde bråk mellan sin man och sonen. När patrullen kom till platsen visade det sig att kvinnan själv blivit misshandlad av sin make.
Ystad • Publicerad 26 september 2011

Händelsen inträffade på kvällen den 15 maj och har nu medfört åtal vid Ystads tingsrätt.

Vid ankomsten märkte patrullen att det rådde viss oordning i lägenheten. Den 67-årige mannen var berusad. I rapporten framgår att han sluddrade och hade problem att hålla balansen, men ändå gjorde ett vänligt intryck vid kontakten med poliserna. Anmälan förklarade han med att paret har problem med sin äldste son, att denne saknar respekt för sina föräldrar och nu hade ställt till med bråk i bostaden.

Annons

Medan 67-åringen tog snedsteg i lägenheten såg poliserna att hans hustru grät. Det verkade som hon försökte dölja vänster ansiktssida med sitt hår, och när en poliserna gick fram till henne konstaterades svullnader över ena ögat och tinningen. Kvinnan berättade att det var maken som misshandlat henne. Hon försäkrade att 67-åringen är jättesnäll i nyktert tillstånd, men att det blir problem när han dricker alkohol.

Den här kvällen hade mannen slagit hustrun två gånger. När han plockade fram en kofot blev kvinnan så rädd att hon ringde polisen.

Louise Löfgren
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons