Åkte fast för narkotika och vapenbrott i trafiken - gjorde repris en vecka senare

Ystad Artikeln publicerades

Den 27-årige mannen åkte fast för bland annat narkotikabrott och brott mot knivförbudslagen i trafiken och miste sitt körkort.

En vecka senare var han ute på vägarna och gjorde sig skyldig till samma brott - ännu en gång.

Arkivbild
Foto: Borås Tidning
Arkivbild

En 27-årig man åkte fast i en poliskontroll på Kristianstadsvägen i Ystad i början av maj i år.

I kontrollen fann polisen att han hade tio stycken tramadoltabletter på sig. Dessutom hade han en kniv med sig i bilen, vilket innebär brott mot lagen om knivförbud.

Förutom dessa två uppenbara brott var hans avställda bil belagd med körförbud.

27-åringen nekade till narkotikabrott, men erkände sig skyldig till bilbrotten samt innehav av kniv på offentlig plats.

Bara en vecka senare åkte 27-åringen fast i ännu en poliskontroll, denna gång i Tomelilla.

Den här gången ertappades han med amfetamin i blodet och gjorde sig därför skyldig till både drograttfylla, bruk och innehav.

Som att det inte var nog gjorde han sig skyldig till grov olovlig körning då han bara en vecka tidigare blivit av med körkortet. I och med att han körde samma bil som veckan tidigare var den fortfarande avställd och belagd med körförbud.

Den här gången erkände 27-åringen alla brott han åkt fast för.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.