Annons

Anställda besvikna på Rexams bud

"Det är rena skämtet". Så säger en av Rexams drygt hundra anställda efter att på måndagen ha fått ta del av företagets information.
Ystad • Publicerad 24 januari 2005
Göta Dahllöf, Mona Månsson och Kjell Evebark går av sitt skift på Rexam. "Det är rena skämtet", säger Kjell Evebark om företagets bud till de anställda. Bild: Thorsten Persson
Göta Dahllöf, Mona Månsson och Kjell Evebark går av sitt skift på Rexam. "Det är rena skämtet", säger Kjell Evebark om företagets bud till de anställda. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

3 500 kronor före skatt i månaden. Så mycket får de Rexamanställda i bonus under uppsägningstiden om de sköter arbetet. Det informerade företagsledningen de anställda om på måndagen.

Ytterligare 5000 kronor betalas ut när den anställde väl slutar. Förutsättningen är att man varit på arbetet och skött det utan uppehåll. Enligt Kaj Jeppsson, ordförande i grafikerklubben, betyder det att den anställde inte får ta semester, vara sjuk, få problem med sin maskin eller drabbas av reklamationer.

Annons

Enligt Kaj Jeppsson var stämningen mycket upprörd på det informationsmöte under måndagen där ledningen berättade om villkoren.

– Folk var oerhört besvikna. På slutet skrek de ut både det ena och det andra, säger han.

Enligt Kaj Jeppsson har Rexams ledning nekat anställda att få titta på företagets anläggning i danska Stilling, dit Ystads produktion ska flyttas. Enligt Jeppsson har ledningen även satt upp orimligt höga krav när de gäller de lediga tjänsterna i Danmark. En lagerarbetare skulle kunna tyska och engelska, inte röka, samt ha A-B- och C-körkort, säger han.

– Det faller många på direkt ju.

Lars Medin, vd på Rexam, förnekar bestämt att de anställda inte skulle få komma till Stilling. De som anmäler sitt intresse för jobben kommer att få besöka anläggningen och få fullödig information, säger han. Några höga rekryteringskrav anser han inte heller att ledningen har satt upp. Att ha körkort när man ska köra bil och kunna göra sig förstådd i Danmark tycker han är rimligt, men övriga språkkrav känner han inte till. Han förstår inte vad företaget skulle vinna på att göra det svårt för personalen i Ystad att få jobb i Stilling.

– Varför skulle vi göra det? Vi tror att de som jobbat med detta i 15-20 år i Ystad skulle vara bäst skickade att göra förpackningar i Danmark också, säger han.

Den ersättning som företaget erbjuder de anställda under uppsägningstiden vill Lars Medin inte kommentera närmare.

– Den är baserad på närvaro och lojalitet, säger han.

Vad som händer om någon blir sjuk får man ta ställning till då, menar han. YA besökte Rexam i går när ett av skiften gick av på eftermiddagen. Det var många som var besvikna på företaget.

– De är snåla. De bara sparkar ut oss, vi får knappast någonting, säger Mona Månsson, som jobbat på företaget i 27 år.

Annons

– Det är rena skämtet, tycker kollegan Kjell Evebark om företagets ersättning. För att få den kan ingen av de anställda ta semester innan siste juli, då försvinner bonusen.

– Vi har sex månader kvar, sen är det slut. Stämningen är på botten, säger Göta Dahllöf, som arbetat på företaget i 16-17 år.

Anna Maria Erling

0411-557846

anna.maria.erling@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons