Annons

Antalet patienter i Ystad har sjunkit igen

Totalt 71 covid-patienter i Skåne har avlidit. Tre av dem de senaste 24 timmarna, uppger Region Skåne vid lunchtid på fredagen.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Skåne • Publicerad 1 maj 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

237 personer har provtagits i Skåne det senaste dygnet. Av dessa har 33 personer konstaterats smittade av coronaviruset. Under samma dygn har tre personer avlidit till följd av covid-19.

På fredagen vårdades 79 personer på skånska sjukhus. 22 av dessa i intensivvård.

Annons

I Ystad har antalet patienter återigen sjunkit. Under fredagen rapporterade Region Skåne att tre patienter var inlagda på Lasarettet i Ystad, varav en person på intensivvård.

Region Skåne har sedan tidigare lanserat Företagsakuten, som riktar sig till småföretagare som behöver hjälp och stöd.

Nu har de också lanserat Utbildningsakuten, som uppmuntrar människor att göra något värdefullt med tiden som de spenderar hemma genom att stärka sina kompetenser med en onlineutbildning.

På Region Skånes hemsida kan man hitta gratis utbildningar inom flera olika specialistområden som kan påbörjas redan i dag. Mer information hittar du här: www.skane.se/utbildningsakuten

Fakta

Aktuella siffror

Totalt antal konstaterade fall i Skåne: 822

Totalt antal provtagna i Skåne: 8 458

Antal covid-patienter som vårdas på sjukhus i Skåne idag: 79, varav 22 i intensivvård.

Totalt antal covid-positiva som avlidit: 71.

Inlagda på lokala sjukhus:

Ystad: 2, varav 1 får intensivvård.

Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons