Åskådare åtalas för fotbollsbråk

Köpingebro IF:s hemmamatch mot Trelleborgslaget Pelister i fjor höstas blev en stökig tillställning. KIF:s ordförande Jerker Hallin slogs till marken av en överförfriskad supporter som nu har åtalats vid Ystads tingsrätt, misstänkt för misshandel.
Ystad • Publicerad 7 maj 2002

Händelsen inträffade den 13 oktober. - Jag har varit aktiv inom fotbollen i över 30 år och aldrig varit med om nåt liknande, säger Jerker Hallin. - Det är bra att överfallet medfört åtal. Sådana här tendenser måste motarbetas på alla sätt. Problemen uppstod redan när bussen med motståndarlagets hejarklack anlände till Köpingebros idrottsplats. Målsäganden satt i kassan och vissa av bortalagets supportrar ansåg att de inte behövde lösa entréavgift. Efter mycket om och men lyckades dock Jerker Hallin få betalt. Under matchen ställde sig flera Pelister-anhängare upp och hoppade på bänkarna. När de blev tillsagda att sluta ignorerades uppmaningen, enligt personalen på idrottsplatsen. Fem minuter före slutsignalen såg Jerker Hallin att 10-15 supportrar stod innanför staketet som löper runt fotbollsplanen. Han bad dem att kliva tillbaka, vilket de flesta gjorde. Två personer stannade kvar. En av dem var den 50-årige trelleborgare som nu har åtalats. Enligt gärningsbeskrivningen försökte Hallin mota iväg de båda männen. Detta resulterade i att den misstänkte utdelade flera knytnävsslag som fällde ordföranden till marken. Blodvite uppstod och hans glasögon knäcktes. När polisen anlände till platsen kunde den misstänkte pekas ut vid supporterbussen. -?Misshandeln har inte medfört några bestående fysiska men. Men visst tänker man på det som hände. Händelsen har definitivt inte gått obemärkt förbi rent psykiskt, säger Jerker Hallin. Matchen slutade 0-2. Ett resultat som betydde att Köpingebro IF flyttades ner till division 7.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.