Åtalas för rattfylla och smuggling

För cirka två veckor sedan körde mannen rattfull på Hamnplan i Ystad i en lätt lastbil. Nu åtalas han för grovt rattfylleri och dessutom för tullbrott och smuggling.
Ystad • Publicerad 13 maj 2002

När 31-åringen reste in i Sverige hade han med sig 90 000 cigaretter och en springkniv som är förbjuden att ta in i landet. Inget av det anmälde han till tullen. I förhör har mannen medgett att han druckit tre-fyra öl på färjan till Sverige. Cigaretterna säger han sig inte veta något om, utan tror att någon kan ha lagt dem i hans lastbil för att avleda uppmärksamhet från större cigarettsmuggling. Bilens lastutrymme går inte att låsa och mannen hade enligt egen utsago inte kontrollerat det på en vecka innan avfärden. Själva syftet med hans resa var att köpa skrotdelar. Mannen erkänner att han kört rattfull och att han haft med sig kniven.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.