Åtalas för terror mot ex-make

En 55-årig kvinna misstänks för att ha ofredat och förtalat sin före detta make och hans far i Ystad. Under perioden juni-december i fjor har hon vid minst 59 tillfällen satt upp pappersskyltar där männen utpekats som minst sagt klandervärda.
Ystad • Publicerad 20 december 2002

Texten gör gällande att de är skyldiga till misshandel av såväl kvinnor som barn. Kvinnan är nu åtalad vid Ystads tingsrätt. Enligt kammaråklagare Jan Pernvi har skyltarna ställts ut till allmänt beskådande. Bland annat på lyktstolpar, staket och elskåp i Ystad. Vid några tillfällen placerades anslagen på den före detta makens entrédörr, garageport, fönster och brevlåda. Även hans far drabbades på liknande sätt. "hänsynslöst beteende" Åklagaren menar att 55-åringen "med hänsynslöst beteende" ofredat de båda männen. Syftet ska ha varit att utsätta dem för andras missaktning. Några av anslagen kompletterades med fotografi som föreställde en gris. Den 4 juni 2001 polisanmäldes kvinnan för att ha sprutat natriumklorid i ansiktet på den före detta maken. Målsäganden uppger att han hotades med orden "nästa gång kommer du att lida mer", vilket tolkades som att kvinnan tänkte använda en frätande vätska. 55-åringen nekar till brott. I polisförhör har hon hävdat att mannen slagit henne flera gånger i ansiktet vid den aktuella tidpunkten, samt att han även tidigare gjort sig skyldig till misshandel. Paret separerade för tio år sedan. I september 2001 begärde mannen besöksförbud.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.