Annons

Återväxten för bridge säkraspå ungdomsläger i Ystad

Ystad • Publicerad 9 maj 2005
Jenny Ryman från Stockholm överväger vad hon ska göra. Hon är med i damlandslaget. Tomas Törnquist från Jönköping väntar på sin tur. Bild: Carl Johan Engvall
Jenny Ryman från Stockholm överväger vad hon ska göra. Hon är med i damlandslaget. Tomas Törnquist från Jönköping väntar på sin tur. Bild: Carl Johan EngvallFoto: 

I helgen samlades 34 ungdomar ur den svenska junioreliten i bridge på Fredriksbergs kursgård utanför Ystad för att få möjlighet att möta ungt motstånd.

– Vi spelar mest mot äldre spelare. Ungdomar spelar annorlunda, det är mer agressivt och roligare, säger Ystads representanter Daniel Karlsson och Erik Svedrell.

Annons

De båda tycker att det är en kul sport för dem som föredrar att tänka strategiskt framför fysiska idrotter.

Och på tjejsidan fanns det flera deltagare som hade framtiden för sig. Två av de yngsta deltagarna var 13-åringarna Erika Rodin från Visby och Moa Petersen från Kristinehamn.

– Man blir klok och intelligent av bridge, säger Moa Petersen.

– Det går att spela hur länge som helst och ändå bli överraskad, säger Erika Rodin.

Arrangören Thomas Larsson från Förbundet svensk bridge tror mycket på de två tjejerna.

– De har helt rätt inställning och de kan bli gå hur långt som helst.

Carl Johan Engvall

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons