Avliden person: Kropp hittad i Ystads hamn

Ystad Artikeln publicerades

Polisen arbetar med att identifiera personen.

Strax efter klockan sex på tisdagsmorgonen kom ett larm in till SOS om en befarad drunkning vid Tullhuset i Ystads hamn. Det var personal på ett företag i hamnen som sett kroppen och larmade.

Räddningstjänsten åkte till platsen och hittade där en kropp i vattnet. Ärendet har nu lämnats över till polisen.

– Det stämmer. Just nu kan jag inte säga mycket mer än så. Vi håller på att jobba med identifiering, säger David Eriksson Heia, inre befäl vid polisen i Ystad.

Kroppen är förd till sjukhus.

– Hur lång tid identifieringen tar beror på kroppens skick. Vi vet inte hur länge den legat i vattnet. Identifieringen kan ta allt från någon timme till flera veckor, säger Calle Persson, presstalesman vid polisens ledningscentral.

Klockan 10 meddelar polisen att personen troligtvis är identifierad, men polisen vill inte gå ut med några uppgifter ännu.

– Bedömningen är att personen legat i vattnet några enstaka dagar, säger David Eriksson Heia.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.