B-G Hansson regionråd

Förre kommunalrådet i Ystad, Bengt-Göran Hansson (s), kommer att fortsätta att sitta i regionfullmäktige och blir dessutom regionråd i Region Skåne.
Ystad • Publicerad 16 september 2002

Han är mycket nöjd med partiets framgångar i regionvalet. - Detta är oerhört positivt för oss. I och med att vi fick in ett mandat till så innebär det att partiet har en ordinarie representant från varje av de fem kommunerna i sydöstra Skåne, och det är jättekul för gänget. - För egen del är det klart att jag blir regionråd, men arbetsuppgifterna är däremot ännu inte förhandlade. Jag ser verkligen fram emot det här, men det finns en kluvenhet. Vi har ett ofantligt underskott att brottas med i regionen, säger Bengt-Göran Hansson (s). Det sittande kommunalrådet Thomas Lantz (m) i Ystad har kommit in i regionfullmäktige för första gången. - Det känns alldeles utomordentligt, säger Thomas Lantz. Har du tid att göra både det och vara kommunalråd i Ystad, om det skulle bli så? - Ja. Det är så oerhört viktigt att Ystad får en stark röst i regionen, för det är där man tar beslut om infrastruktur, sjukhus och så vidare, säger Lantz. Fotnot: Visserligen är inte alla poströster eller personröster räknade, men både Bengt-Göran Hansson (s) och Thomas Lantz (m) toppar sina partiers regionvallistor i den sydostkretsen, där socialdemokraterna får fem mandat och moderaterna får tre mandat.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.