Annons

Barnens show gav minst 15 000

Stödgalan från barn till barn på Ystads teater gav 15 000 i bara biljettintäkter. Och då hade Rädda Barnens bössor ännu inte räknats.
Ystad • Publicerad 30 januari 2005

Publiken ställde upp och fyllde i stort sett Ystads teater i går när Sommarteatern i går ordnade en stödgala för flodvågskatastrofens offer.

– Vi brukar gå och se Sommarteaterns föreställningar och den här gången var det ju för en god sak också, sade Inger Olsson precis innan hon skulle slå sig ner i salongen.

Annons

Hon var en av de 320 åskådare som bidrog till de 15 000 kronor som teatern fick in bara på entrén.

– Hela summan går oavkortat till Rädda Barnen. Inte en enda krona tas därifrån, sade Peter Orup, vd på Ystads teater.

Inger Olsson undrade dock vad bidragen skulle gå till eftersom flera hjälporganisationer stoppat sina insamlingar och meddelat att det inte behövs mer pengar.

De som samlade in pengarna försäkrade däremot att pengarna kommer väl till rätta. Rädda Barnen välkomnar fortfarande bidrag till verksamheten.

– Vi siktar in oss på barnen. Liksom i många andra fall är det många barn här som farit illa. Pengarna går till bland annat husrum, sjukvård och traumabehandling. Rädda Barnen jobbar på lång sikt och det finns fortfarande ett behov av pengar, sade Ann-Gerd Nyberg från Rädda Barnen.

Jessica Ziegerer

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons