Annons

Bästa sommaren på Marinan

Sommarkris för krögarna – men det berättade ingen för Jeanette Wrangborn på Marinan. Hon ser tillbaka på sin bästa säsong hittills.
Ystad • Publicerad 21 september 2011
Jeanette Wrangborn summerar sin femte säsong som krögare i småbåtshamnen.
Jeanette Wrangborn summerar sin femte säsong som krögare i småbåtshamnen.Foto: 

- Vi har haft en kanonsommar trots det taskiga vädret. Fullt hus varje kväll.

Ystadsbor och turister tycks ha utsett restaurangen längst ut i småbåtshamnen till sommarens inneställe. Medan motvinden pinade konkurrenterna, hade Marinan behaglig medvind. Även här föll regnet. Men kassan klirrade ändå.

Annons

- Ombyggnaden inför årets säsong har haft stor betydelse för publiktillströmningen.

- Vi fick fler gästtoaletter till exempel, det är jätteviktigt. Och så en handikapptoalett inomhus, så vi slipper hänvisa folk till den allmänna, som ligger en bit bort.

Nya kylrum har förbättrat personalens arbetsvillkor. Uteserveringen är uppfräschad, och nu drivs även bastuflotten i restaurangens regi.

- Det har hänt mycket på sistone, nästa år ramlar fler bitar på plats.

Lördagen den 24 september blir det kick out på Marinan. Säsongsavslutningen betyder dock inte att restaurangen är helstängd i fortsättningen. Jeanette Wrangborn lovar öppet fredag-söndag fram till slutet av november.

Allmänheten välkomnas till lördagens kick out som drar i gång klockan 18. Kvällens band, Toddy boys, börjar spela klockan 20.30.

Maria Sällberg
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons