Annons

Bjurnemark slutar men löser inte ut fallskärm

Kanslichefen för EU-Carrefour Sydsverige, Jerker Bjurnemark, slutar efter tolv år i Ystads kommun. Men att ta ut den fallskärm han är berättigad till fram till pensionen är inte aktuellt.
Ystad • Publicerad 30 mars 2003

Bjurnemark fortsätter i stället sin yrkesbana och börjar den 1 augusti som biträdande direktör för den regionala utvecklingsledningen i Region Skåne. - Jag har trivts bra i Ystad men det är naturligt att utvecklas vidare. Det får jag nu möjlighet till när jag får arbeta med regionala utvecklingsfrågor i ett brett perspektiv, säger han. Bjurnemark har liksom några andra anställda haft ett avtal som efter tolv år i kommunens tjänst ger honom rätt till en visstidspension på mellan 65 och 80 procent av sin lön fram till 65 års ålder. Rätten till pengarna får han behålla om han skulle sluta arbeta innan pensionsåldern. Under de år som han arbetat med utvecklingsfrågor inom kommunen har förutsättningarna förbättrats avsevärt. Inte minst när Sverige gick med i EU och Carrefourkontoret för landsbygdsutveckling öppnade 1995. - Därigenom har det startats många projekt som förhoppningsvis har varit till nytta. Till exempel tycker jag att vi har ändrat så det inte bara finns fokus på västra Skåne. Just nu pågår en diskussion om vad som ska hända med Carrefourkontoret som även till stor del jobbar med ärenden som rör SÖSK, Sydöstra Skånes samarbetskommitté. Thomas Lantz (m) är ordförande i kommittén: - Carrefourkontoret ska leva kvar i Ystad. Det är jag övertygad om. Men vi har tidigare sagt att man kanske ska flytta över huvudmannaskapet till Region Skåne. Det här är ju en regional angelägenhet, inte bara något som berör sydöstra Skåne. Om så blir fallet kommer Ystads kommun att köpa in tjänsterna för arbetet inom SÖSK. Parallellt med arbetet om att ta fram ett nytt huvudmannaskap ska SÖSK hitta en efterträdare till tjänsten som kanslichef. - Ja, det vill till. Några andra beslut har vi inte. Vi i presidiet inom SÖSK kommer att inleda rekrytering av en ny chef i april, säger Thomas Lantz.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons