Bombliknande föremål utanför YA – var en lampa

Ett tips om ett bombliknande föremål utanför Ystads Allehandas redaktion i Ystad kom till polisens kännedom och under 20 minuter spärrade man av hela Lilla Norregatan. En expert på bombgruppen kunde till slut konstatera att det rörde sig om en lampa.
Ystad • Publicerad 1 april 2018

Polisen spärrade av Lilla Norregatan i båda riktningarna efter att någon ringt in ett tips om ett bombliknande föremål på YA:s trapp.

– Är det ett aprilskämt eller vad? Det har sladdar och sånt där och då kände vi att, nä, vi kan inte chansa. Vi har tagit bilder och skickat och bombgruppen håller på att analysera, sa Caroline Dahlqvist, polis på plats utanför YA medan dramat pågick.

Polisen spärrade av Lilla Norregatan.
Polisen spärrade av Lilla Norregatan.Foto: Peter Lindgren

Till slut kände någon igen föremålet som en lampa, och bombgruppens expert gjorde samma analys, så de behövde aldrig åka på ärendet.

Eventuellt är det en lampa som suttit ovanför YA:s entré, och som trillat ner.

– I och med att föremålet låg utanför en tidningsredaktion kände vi att det var bäst att vara på den säkra sidan. Men det var skönt att det fick ett lyckligt slut, säger Caroline Dahlqvist.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.