Höga vågor tvingade Bornholmsfärjan att vända

Bornholm/Ystad Artikeln publicerades
Foto: Carl Johan Engvall,/TT

Vågorna var högre än prognosen sagt. Färjan från Bornholm till Ystad tvingades vända tillbaka strax efter att ha lämnat Rönne på söndagen.

Strax efter avgången från Rönne fick passagerarna ombord på snabbfärjan information av kaptenen att man vänt om mot hamn igen, rapporterar danska Tv2.

Orsaken var att vågorna utanför den bornholmska västkusten nådde uppåt tre och en halv meter. Vindstyrkan låg på över 15 sekundmeter.

Jesper Maack, kommunikationschef på Bornholmslinjen, berättade för Tv2 att vågorna var mycket högre än prognoserna förutspått. Samtidigt tvingades rederiet att börja jobba för att få ihop resplanen för resten av dagen.

Under måndagsförmiddagen tilläts inga djurtransporter åka med och färjan som skulle anlänt 11.50 kom något sent till Ystads hamn.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.