Bornholmsfärja skadad

Färjan Villum Clausen seglade på en stor sten vid inloppet till Rönne hamn i torsdagskväll. Av någon anledning miste besättningen styrningen när de var på väg in till hamnen.
Ystad • Publicerad 19 oktober 2007

RÖNNE Höghastighetsfärjan Villum Clausen seglade i torsdagskväll på en stor sten vid inloppet till Rönne hamn och fick en skada i botten. Besättningen miste av okänd anledning styrningen av färjan under inseglingen till Rönne hamn.

Trafikchef Kim Sørensen på Bornholmstrafikken säger till Danmarks Radio att några plattor trycktes in men att skadan är inte värre än att han räknar med Villum Clausen seglar på nytt på lördag.

Villum Clausen tog in vatten, men enligt Kim Sørensen var det inga stora mängder och färjan kunde för egen maskin stäva till kaj.

Inga passagerare kom till skada och enligt Bornholmstrafikkens direktör, Mads Kofod, har ett alkoholtest visat att ingen i besättningen var alkoholpåverkade.

Information om eventuella ändringar i färjeschemat finns på Bornholmstrafikkens hemsida.

 

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.