Bornholmsfärjans säkerhet utreds

Bornholmsfärjan Villum Clausen kan komma att tas ur trafik. Det framkom i dag på en presskonferens som rederiet BornholmsTrafikken höll efter att en expert ifrågasatt snabbfärjans säkerhet.
Ystad • Publicerad 2 september 2002

- Vi har tillsatt en oberoende undersökning av Villum Clausens konstruktion och resultatet av den undersökningen blir avgörande för ifall vi kommer att behålla färjan, sa direktör Mads Kofoed till internettidningen bornholmdirekte.dk. Rederiet ska bestämma sig innan nyår. Under de två eller tre månader som undersökningen beräknas ta har körbegränsningar för färjan införts. Det var i söndags som den norske skeppsingenjören Alf Brekke uttalade sig i dansk TV att Villum Clausens aluminiumkonstruktion inte är tillräckligt hållbar för att segla i Östersjön. Brekke undersökte den norska snabbfärjan Sleipners dödsolycka för tre år sedan, en färja som kommer från samma australienska varv som Villum Clausen. Undersökningen ska slå fast vad som orsakade de hittills oförklarade skadorna i skrovet som Villum Clausen fick i januari i år, och som ledde till att färjan fick tas ur bruk för en tid. - Vi gör inte detta av säkerhetsmässig hänsyn. Färjan uppfyller alla myndigheters krav och därför är vi trygga att segla med den. Men vi fruktar att ett nytt haveri skulle kräva en lång tid på varv och därigenom en stor ekonomisk förlust. Så det är mest av kommersiella skäl som vi vill ha dessa svar, säger BornholmsTrafikkens direktör Mads Kofoed. Fartygsinspektör Niklas Andersson vid Sjöfartsinspektionen i Malmö tycker inte att de rapporterade skadorna låter alarmerande, men att rederiet bör kontrollera skrovets konstruktion. - Det händer ju då och då att färjorna dansar in i kajen och då kan det bli sprickor. Katamaranen är en rätt ny fartygsteknik som inte håller lika länge som en vanlig båt. Det är rimligt att rederiet låter undersöka fartyget. Bornholmsgattet tar hårt på båtarna, säger han. Villum Clausen har inte tillstånd att gå ut i högre vågor än tre och en halv meter. Tills färjan har blivit grundligt undersökt av skeppsingenjörfirman Marinetech har rederiet infört begränsningen max tre meter i våghöjd. - En halv meter kanske inte låter så mycket men det är en hel del, säger Niklas Andersson. Den danska nättidningen bornholmdirekte.dk har uppgett att Bornholmstrafikken mottagit åtskilliga avbokningar från turister som inte vågar resa med Villum Clausen. På rederiets kontor i Ystad sade personalen i eftermiddag att de inte märkt samma reaktion.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.