Böter för fel belysning

Det är inte tillåtet att använda halvljus och dimljus samtidigt under bilkörning. Det konstaterar Ystads tingsrätt som i dag dömde en 43-årig man från Ystad till böter för förseelse mot fordonsförordningen.
Ystad • Publicerad 17 maj 2004

Mannen stoppades av en polispatrull när han tidigt på morgonen den 15 januari var på väg i bil till sitt arbete. Eftersom det var dimmigt ute hade han slagit på dimljusen för att få bättre sikt över vägen och dikesrenen. 43-åringen berättade i tingsrätten att han någon vecka tidigare varit på väg att krocka med ett rådjur. Han påpekade också att han inte visste att man inte får använda halvljus och dimljus samtidigt. -I så fall borde bilar vara konstruerade så att det inte är praktiskt möjligt att slå på ljusen samtidigt. Dessutom borde information om detta ges när man köper bil, tyckte mannen. Ystads tingsrätt konstaterar att han gjort sig skyldig till förseelse mot fordonsförordningen.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.