Annons

Bowlingklubb jubilerar

För 40 år sedan, närmare bestämt 12 april 1962, samlades några personer på restaurangen Kronan och bilade Ystads Bowlingssällskap, YBS.I lördags firade klubben 40 år.
Ystad • Publicerad 23 mars 2002

Festandet började klockan 10.00 i bowlinghallen med tre timmars internt tävlande. Sedan fortsatte det hela i båthuset vid småbåtshamnen. Fredrik Haraldsson, som arrangerat festligheterna, berättar att man valt att sprida ut jubilerandet lite över året. - Vi har tävling och fest i dag och sen ska vi på en resa till Tyskland i sommar. Klubben har i dag ett 30-tal medlemmar, varan cirka 20 är licensierade och spelar matcher och deltar i seriespel. Flera av dem var med på jubileet i går, iförda nya gröna t-tröjor med specialbeställt tryck dagen till ära. - Det är premiär för dem i dag, säger Fredrik Haraldsson. Enligt Fredrik Haraldsson är målet med klubben att man ska ha roligt. - Det ska först och främst vara kul att spela. En del satsar mycket på elitspel, men vi vill främst ha roligt, säger han. YBS spelar i division fyra i dag.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons