Bowlingklubb jubilerar

För 40 år sedan, närmare bestämt 12 april 1962, samlades några personer på restaurangen Kronan och bilade Ystads Bowlingssällskap, YBS.I lördags firade klubben 40 år.
Ystad • Publicerad 23 mars 2002

Festandet började klockan 10.00 i bowlinghallen med tre timmars internt tävlande. Sedan fortsatte det hela i båthuset vid småbåtshamnen. Fredrik Haraldsson, som arrangerat festligheterna, berättar att man valt att sprida ut jubilerandet lite över året. - Vi har tävling och fest i dag och sen ska vi på en resa till Tyskland i sommar. Klubben har i dag ett 30-tal medlemmar, varan cirka 20 är licensierade och spelar matcher och deltar i seriespel. Flera av dem var med på jubileet i går, iförda nya gröna t-tröjor med specialbeställt tryck dagen till ära. - Det är premiär för dem i dag, säger Fredrik Haraldsson. Enligt Fredrik Haraldsson är målet med klubben att man ska ha roligt. - Det ska först och främst vara kul att spela. En del satsar mycket på elitspel, men vi vill främst ha roligt, säger han. YBS spelar i division fyra i dag.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.