Annons

Bråk på skolgård blir fall för tingsrätten

En 16-årig elev åtalas vid Ystads tingsrätt för att ha slagit ner en annan elev på skolgården i Ystad.
Ystad • Publicerad 19 september 2011

Pojken medger omständigheterna men hävdar att han bara skulle skydda en annan yngre elev.

Det var under en rast på en skoldag i våras som det uppstod en dispyt mellan några elever i samband med fotbollsspel. När munhuggandet hållit på en liten stund kom ytterligare en elev till platsen och, enligt vittnesmål, slog ner en av de inblandade pojkarna med ett knytnävsslag i huvudet.

Annons

Den nerslagne eleven fick uppsöka vårdcentral och fick sina skador dokumenterade, men ska inte ha drabbats av några bestående men. Rektorn för skolan anmälde händelsen till polisen och nu åtalas 16-åringen för misshandel.

Den åtalade förnekar att han gjort något brottsligt. Hans förklaring till att han slog till pojken är att han ville skydda en yngre elev som blev utsatt för knuffar i tumultet.

Den misshandlade eleven hävdar å sin sida att det finns ett gammalt groll mellan pojkarna och han tror att detta är motivet till att han blev nerslagen.

Karin Ohlsson
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons