Brita överraskades med en miljon

Knack, knack. Vem där? Teamet från Postkodlotteriet som tänker hälsa på hos Brita Roslund och göra henne till miljonär.
Ystad • Publicerad 23 september 2014
Programledaren Putte Nelsson räcker över miljonchecken till Brita Roslund.
Programledaren Putte Nelsson räcker över miljonchecken till Brita Roslund.Foto: Foto: Mark Hanlon

Det började dock lite mer beskedligt. Brita Roslund som har spelat på Postkodlotteriet i tio år har tre lotter. Det innebär först och främst tre vinstcheckar på sammanlagt 30 000 kronor. Vinsten överlämnades inför rullande kameror av programledaren Putte Nelsson.

– Bjussar du på en kram? frågar han och undrar vad hon ska göra med pengarna.

– Jag kan göra rätt mycket för det. Jag kan ge bort lite grann och så är jag på jakt efter en korgstol. Den kan nog bli en liten fest också, säger Brita Roslund där hon sitter bredvid barnbarnen, tvillingarna Joy och Niccolina Laidler.

Men Putte Nelsson hade fler överraskningar. Efter de små checkarna plockade han fram ett stort och guldigt kuvert som Brita Roslund fick öppna. Sakta, sakta drogs en ny vinstcheck fram. Först syntes en etta, sen en nolla, en nolla till och en till – sammanlagt sex stycken nollor och Brita Roslund blev två dagar efter sin 79:e födelsedag miljonär.

– Nej, men! Det var ju trevligt med lite tillskott till pensionen.

– Vad ska du göra nu när du vet att du har vunnit en miljon? frågar Putte Nelsson.

– Jag har ju tänkt att leva några år till. Och töserna vill ha lite nya höstkläder, säger hon och vänder sig till de stort leende barnbarnen.

TV-teamet fortsätter att spela in i olika vinklar och Brita Roslund får ta om hela proceduren med vinstcheckar och blommor och svara på frågorna en gång till. Men när YA vill ställa några exklusiva frågor efter att tv-teamet har lämnat lägenheten blir Brita Roslund lite mer hemlighetsfull.

– Oh, ska det stå i tidningen? Då får ju alla reda på att jag har vunnit. TV-sändningen är ju på kvällen och då är alla så trötta så det glömmer de bort.

Taner Caliskan
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.