Brunchen hetare än någonsin i Ystad: "Alltid fullbokat"

Ystad Artikeln publicerades
Foto:Sprisse Nilsson

Brunch är ingen ny företeelse. Det engelska ordet för förstärkt frukost är mer än hundra år gammalt, men trenden är hetare än någonsin. Det märks inte minst om man gör ett besök på Ystad saltsjöbad en söndagsförmiddag.

Victor Flink, Nelly Axelsson och Dan Fribert lägger upp kräfta efter kräfta på sina tallrikar, och kommenterar olika upplägg på brunchborden på Ystad saltsjöbad på ett sätt som att man förstår att de vet vad de talar om.

– Vi är i branschen. Vi driver krogen Borgmästargården i Kristianstad och jobbat hårt de senaste dagarna, så vi bestämde oss i går för att göra en utflykt hit till Ystad saltsjöbad i dag, berättar Viktor Flink, och fortsätter:

– Vi i personalen umgås även privat, och när man jobbar med att ta omhand andra människor till vardags är det väldigt skönt att komma någonstans där man bli omhändertagen. Det finns inte heller något bra brunchställe i Kristianstad.

Pernilla Persson är hovmästare på Ystad saltsjöbad och hon märker ett ökande intresse för bruncherna.

– Vi har faktiskt alltid fullbokat, och vi märker inte heller någon större skillnad mellan årstiderna.

– Folk vill komma för att umgås med sin familj eller vänner över en brunch oavsett och det är soligt eller busväder. Ofta kommer det gäster som har något att fira, men som vill slippa att ordna något hemma, säger hon.

På väg in i matsalen kommer Claudia Bertheau och Glenn Malm. De tillhör gruppen ”gäster som har något att fira”.

– Glenn fyller snart 30 år och det måste ju firas. Men jag tycker att det är trist att köpa prylar. Det är bättre att ge bort en upplevelse tycker jag, och eftersom vi firade min syster med en härlig brunch så kom jag på idén att bjuda Glenn med hit, berättar Claudia Bertheau innan de försvinner in bland matborden på Ystad saltsjöbad.

Det finns andra restauranger i Ystad som erbjudit bruncher tidigare, men som lagt ner sin brunchverksamhet.

Nu har dock Hotell Continental du Sud precis aviserat att man startar med både lördags- och söndagsbruncher från och med den 14 oktober, och därmed tar upp kampen om brunchgästerna i Ystad.