Bryggbygget närmar sig

Ystad • Publicerad 12 februari 2007
Ritning över ett nytt kallbadhus i Ystad. @08 Bildbyline:Illustration: Claes B Persson
Ritning över ett nytt kallbadhus i Ystad. @08 Bildbyline:Illustration: Claes B PerssonFoto: 

Mer än en halv miljon kronor har redan samlats in. Nu har föreningen Ystads Kallbadhus 101 plankor à 1000 kronor kvar att sälja innan man börjar bygga bryggan till det planerade kallbadhuset.

Om allt går som det är tänkt ska föreningens medlemmar snickra ihop bryggan efter påsk och den ska stå klar till årets sommarsäsong. Men det förutsätter att alla plankor säljs innan dess.

– Det räknar vi kallt med att göra. Det är nästan två månader dit, säger Lars-Christer Karlsson, vice ordförande i den ideella föreningen för byggandet av ett kallbadhus i Ystad.

Bryggan kommer att ha 625 plankor när den står färdig. Det innebär att 524 privatpersoner och hushåll hittils har lagt vardera en tusenlapp på projektet.

– 85– 90 procent av de som köpt en planka är Ystadsbor, men vi har även turister från Australien, Holland och Tyskland som investerat i bryggan, säger Lars-Christer Karlsson.

På frågan när själva kallbadhuset kan byggas säger han:

– Vi jobbar för fullt med att hitta privata sponsorer. Rent teoretiskt skulle det kunna stå klart sommaren 2008, men det är nog inte troligt. Men om vi har ett kallbadhus i Ystad till 2009 så tycker inte jag att det har tagit alldeles för lång tid.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.