Butiksägare bygger ut satsar på dansk design

Ystad • Publicerad 15 februari 2007
Linda Ryngberg Hamann bygger ut sin butik Smycken & sånt. BILD: BASS NILSSON
Linda Ryngberg Hamann bygger ut sin butik Smycken & sånt. BILD: BASS NILSSONFoto: 

För bara ett och ett halvt år sedan öppnade hon butiken. Nu slår Linda Ryngberg Hamann ut väggen till lokalen intill och utökar sin butik Smycken & sånt.

Verktyg och färgburkar ligger fortfarande i en hög på golvet dagarna innan invigningen av den nya butiksdelen. Allt är ännu helt inte klart och Linda stressar för att hinna packa upp de nya varorna i tid.

Hon är från Ystad och har ett förflutet som optikerassistent. Innan öppnandet av butiken hade hon aldrig tidigare arbetat med mode.

– Det är något jag alltid har velat göra men aldrig fått tillfälle till. När det dök upp en lokal på rätt plats och i rätt tid tog jag chansen, säger hon.

Ändå var beslutet inte helt lätt.

– Eftersom jag har en familj med två barn att tänka på var det ett stort steg att säga upp sig. Jag visste ju inte hur butiken skulle tas emot.

Men butiken har gått bra och därför utökar hon nu för att satsa mer på kläder än vad hon tidigare gjort. Trots det behålls butiksnamnet Smycken & sånt.

– I och med ordet "sånt" känner jag mig aldrig begränsad. Nu koncentrerar jag mig på dansk design och märken som inte finns i Ystad.

Jenny Persson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.