Annons

Byabussen utan information

På söndag börjar Byabussen köra i Ystads kommun. Skånetrafiken har lagt in åtta nya buss- och taxilinjer som ska knyta landsbygd och stad närmare varandra.
Ystad • Publicerad 27 augusti 2002

Men fem dagar innan premiärturen har byalagen, som tagit på sig att informera allmänheten om den nya satsningen, inte fått någon information eller sett tidtabellerna. - Det vore önskvärt att vi hade kunnat slå på trumman för Byabussen. Det borde ju även ligga i Skånetrafikens intresse. Men vi har inte fått någon som helst information från bolagets sida, säger byalagsrådets ordförande Anita Liljegren. - Det är angeläget för oss att det blir bra kommunikationer. Många byar saknar bra förbindelser med stamnätet, säger hon. Anita Liljegren väntar sig en klar förbättring för många orter. - Vi hade synpunkter när förslaget presenterades och vi har väl fått med så mycket som gått att genomföra. Men det finns fortfarande vita fläckar. Skånetrafiken har dock lovat att följa upp satsningen under hösten. I ett pressmeddelande säger man att det kan eventuellt innebära att enstaka tider, hållplatser och körvägar justeras. De åtta nya linjerna är: Knickarp-Svarte-Ystad Rynge-Svarte-Ystad Borriegården-Ystad Ållskog-Sövestad-Ystad Öja-Köpingebro-Ystad Raftamossa-Köpingebro-Ystad Hagalid-Glemmingebro-Ystad Löderups strandbad-Glemmingebro-Ystad Samtliga har tidtabeller som passar med tågtrafiken morgon och kväll. Byabussen går alla dagar i veckan på fasta tider. Skånetrafiken poängterar att på vardagar kör man på tider som gör det möjligt att pendla till jobb och studier, både i och utanför kommunen. På kvällar och helger ersätts bussarna med taxi.

Lars Jarlsbo lars.jarlsbo@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons