Annons

Carl Piper bland de miljömäktigaste

Carl Piper på Högestad, som hamnat på 26:e plats på en lista på hundra personer på tidningen Miljöaktuellts lista över de miljömäktigaste personerna i landet.
Ystad • Publicerad 31 mars 2014
Foto: Foto: Albin Brönmark

– Ja, jag känner mig hedrad och glad över att den fråga som jag och många med mig driver uppmärksammas. Det stimulerar att hamna i det här sällskapet.

Du sägs vara eldsjälen i kampen mot skiffergasutvinningen och i arbetet för ett kommunalt veto mot prospektering för utvinning av gas eller mineraler. Vad har du nu på gång?

Annons

– Vi hade en hearing i riksdagen och planerar att göra något i Almedalen. Det är också positivt att Naturskyddsföreningen har satsat på att få stöd för förändringar. De börjar inse att minerallagen är för generös och att det finns andra värden som man inte tar hänsyn till i lagen.

Hur ser du på miljöarbetet i stort?

– Situationen är värre än vad vi i allmänhet tror. Det är med spänd oro man ser fram emot måndagens (läs dagens) delrapport från FN:s klimatpanel ”Climate Change 2014”.

Hur sker miljöarbetet ut på Högestad?

– Det är ett långsamt arbete, ingen quick fix. Det är ett sammansatt jobb att bruka jorden och satsa på förnyelsebar energi. Allt hänger samman.

Och vårbruket, är ni igång nu?

– Nej, inte riktigt. Men vi ligger i startgroparna.

INTERNAL INTERNAL
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons