Annons

Citygruppen genomför fyrverkeriet

Det blir nyårsfyrverkeri i Ystads hamn trots allt. Efter en hel del diskussioner enades styrelsen i Citygruppen om att köra som planerat.
Ystad • Publicerad 3 januari 2005

" Vi känner bestörtning och stor oro efter naturkatastrofen i Sydostasien. Våra tankar går till alla de som finns kvar i de katastrofdrabbade områdena och deras anhöriga. Men efter övervägande har vi beslutat att ändå genomföra nyårsarrangemanget, säger Citygruppens ordförande Mats Johansson till YA.

" Programmet är dock något förändrat. Den alkoholfria skumpan utgår eftersom vi tyckte det kändes för festligt.

Annons

Arrangemanget inleds klockan 23.45. Först håller kommunstyrelsens ordförande Kent Mårtensson (s) ett kort tal, vilket inte ingick i det ursprungliga programmet. Sedan övertas mikrofonen av skådespelaren Lasse Bengtsson som ska läsa ett par dikter fram till tolvslaget då fyrverkeriet brakar loss. " Citygruppen kommer att samla in pengar som går vidare till Röda Korset. Dessutom har Göteborgs Fyrverkerifabrik lovat att skänka 5.000 kronor till de drabbade i Sydostasien, säger Mats Johansson.

Enligt Citygruppen lockade fjorårets fyrverkeri mellan 2500 och 3000 personer till Ystads hamn.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons