Annons

Continental anmält för diskriminering

En 27-årig kvinna har anmält sin arbetsgivare, Hotell Continental, till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Kvinnan menar att hon förlorade sin tjänst i receptionen när hon berättade att hon var gravid, och att facket inte velat hjälpa henne.
Ystad • Publicerad 13 september 2011
Hotell Continental.
Hotell Continental.Foto: 

Staffan Garnaeus, som driver hotellet tillsammans med hustrun Annika, blir förvånad när YA ringer upp och ber om en kommentar.

- Jag har inte uppfattat att den anställda kvinnan känner så här.

Annons

- Hon hade en provanställning i sex månader, vi var nöjda med hennes arbete och ville gärna behålla henne, säger Staffan Garnaeus.

På grund av andra behov och omkonstruktioner inom företaget erbjöds hon en fast tjänst på städavdelningen i stället för receptionen, förklarar han.

- Det kändes säkert tufft för henne. Men jag uppfattade det ändå som att vi var överens när hon tillträdde städtjänsten i februari. Sedan gick hon på mammaledighet i slutet av april. Såvitt jag vet sades det inget om någon diskriminering.

27-åringen hävdar dock att hon missgynnats på grund av sin graviditet.

I anmälan till DO heter det att tjänsten i receptionen "inte längre behövdes" enligt arbetsgivaren. Eftersom en annan person nyanställts för att sköta samma sysslor är det ett fall av diskriminering, menar 27-åringen.

Taner Caliskan
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons