Dags att börja jobba på solbrännan

Ystad • Publicerad 8 juni 2007
Arne och Kerstin Nilsson med sin lekfulla hund Morris.
Arne och Kerstin Nilsson med sin lekfulla hund Morris.Foto: 
Harpa Sigmarsdottir, Vanessa Duarte, Thor Saethorsson, Sigurdur Bjarnason och Silja Andradottir ligger och pressar i den heta solen. Kompisgänget känner varandra från Island där alla bodde innan. bilder: ALBIN Brönmark
Harpa Sigmarsdottir, Vanessa Duarte, Thor Saethorsson, Sigurdur Bjarnason och Silja Andradottir ligger och pressar i den heta solen. Kompisgänget känner varandra från Island där alla bodde innan. bilder: ALBIN BrönmarkFoto: 

Den senaste tiden har bjudit på närmast tropisk värme och sommaren håller i sig, än så länge.

Sommaren börjar nu på allvar göra sig påmind och i går fick vissa Ystadsbor nog. Ett par tappra hade sökt sig till stranden för ett avkylande dopp.

– Jag badade redan för 14 dagar sen och då var det inte varmt kan jag berätta, säger Arne Nilsson som sitter och solar med hustrun Kerstin vid deras badhytt.

Arne hoppas nu att den senaste tidens värmebölja har ökat havstemperaturen något men bada ska han, i vilket fall som helst.

Kerstin har redan varit nere och känt på vattnet och hon avskräcktes inte.

– Det var nog 17 grader i alla fall, säger hon

Enligt SMHI ska värmen hålla i sig men från och med söndag blir det ökad molnighet och någon regnskur.

Linus Lindqvist

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.