Annons

De sprang för skolan i Gambia

Ystad • Publicerad 30 maj 2005

- Ställer du upp på en bild, Kalle?

" Visst. Jag behöver väl inte springa mer?

Annons

Nej då. Ingen risk. När YA dök upp hade Kalle Östgård och hans polare vid högstadiet på Kunskapsskolan redan avverkat en ansenlig sträcka i syfte att samla in pengar till ett skolbygge i Gambia. Eleverna turades om att springa i 24 timmar. Från klockan 16 på fredagen till klockan 16 på lördagen.

" Vi var ungefär 50 deltagare och snittet låg runt fyra mil, alltså lika mycket som ett maratonlopp. I natt sov vi på skolan, berättade Kalle Östgård. Slår man ihop distanserna så visar det sig att ungdomarna faktiskt sprang genom hela Sverige, från norr till söder. Många sponsorer ville stödja skolbygget i Gambia. På lördagen hade 37000 kronor skänkts till projektet. Både från företag och privatpersoner.

" Det har varit allt från en tia till flera tusenlappar, sa Eva-Maria Stadler, som är lärare vid Kunskapsskolan i Ystad.

" Jag har själv sprungit några rundor som moraliskt stöd, tillade hon och skrattade.

Deltagarna utgick från regementsområdet och sprang valfri distans på motionsslingan i Sandskogen.

Magnus Wegerup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons