De står upp mot våldet

I måndags var det två år sedan Trez West Persson mördades. På fredag ordnar hennes familj och vänner en manifestation mot våld till hennes minne.
Ystad • Publicerad 13 oktober 2011
Familj och vänner har samlat sina minnen av Trez West Persson på en flagga. ”Vi vill inte att Trez ska glömmas bort”, säger hennes mamma Jeanette Persson West.
Familj och vänner har samlat sina minnen av Trez West Persson på en flagga. ”Vi vill inte att Trez ska glömmas bort”, säger hennes mamma Jeanette Persson West.Foto: 

– Det är viktigt att prata om våldet, säger Trez mamma Jeanette Persson West som i tisdags visade upp den minnesflagga, som familj och vänner gjort till Trez ära, på biblioteket i Ystad.

Att stå upp mot våldet och för mångfalden är något som Jeanette Persson West brinner för.

– Det handlar inte om att folk ska känna att det är synd om oss. Det handlar om att visa vilka effekter ett ord, en spark eller ett slag kan ge, säger hon.

Stortorget

På fredag ordnar man därför en manifestation i samarbete med den ideella organisationen ”För en tryggare framtid nu. We care” på Stortorget i Ystad.

– Det blir en hel del musik och tal, säger vännen Janda Mohamed.

Trez West Perssons familj och närmsta vänner kommer också att dela med sig av sina tankar och känslor.

– Det är med blandade känslor jag gör det. Det är dags, men det blir ett eldprov, säger Jeanette Persson West och poängterar att manifestationen är öppen för alla.

Fredagens manifestation drar igång klockan 16.30 och håller på till klockan 19.

– Vi hoppas att många ska sluta upp. Det är skönt när man är många som samlas runt något, säger Jeanette Persson West.

Johan Senneby
Emilie Ekelund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.