Annons

Delårsrapport visar överskott

Ystads kommun har lämnat sin delårsrapport för det första halvåret och prognos för hela 2002. Under perioden jan-jun visar kommunen ett överskott på 11,5 miljoner kronor men det är bara finansförvaltning och social omsorg som håller sig med plus på kontot.
Ystad • Publicerad 22 augusti 2002

Alla övriga redovisar nu minussiffror och räknar med ett underskott för helåret 2002. Som exempel räknar hamnförvaltningen med ett underskott på 2,1 miljoner kronor mot vad som budgeterats. Detta beror på att mer underhåll än väntat har fått genomföras. Miljö och bygg har redan förbrukat nästan 60 procent av sin årsbudget och räknar med att hamna på ett underskott av 1,1 miljoner kronor. Kommunens långfristiga skulder ökade med 45 miljoner kronor under första halvåret och man räknar med att behöva låna ytterligare 50 miljoner kronor för att täcka de investeringar som planerats för andra halvåret.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons