Demonstranter stoppade Bornholmsfärja

Några hundra demonstranter hindrade i går kväll Bornholmstrafikkens färja Villum Clausen att lämna Rönne hamn för att segla till Ystad.
Ystad • Publicerad 18 december 2002

Skälet till demonstrationen var att nattfärjan mellan Rönne och Köpenhamn hotas av nedläggning efter en politisk uppgörelse, skriver den danska nättidningen BornholmDirekte.dk. Politiker från det danska folketinget var i går på Bornholm för att höra bornholmarnas synpunkter på färjetrafiken och det var när de skulle lämna ön på Villum Clausen som blockaden genomfördes. Demonstranterna samlades på bilrampen och vägrade flytta sig. De krävde att politikerna istället skulle resa hem med den nedläggningshotade nattfärjan till Köpenhamn. Polisen ingrep och kunde till slut upplösa demonstrationen utan dramatik. Färjan som skulle ha avseglat klockan 16.45, kom först i väg klockan 19.26.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.