"Det suger i tarmen nu"

Den envisa vintern har hindrat golfspelarna att ge sig ut på banorna. I dagarna är det golfmässa i Surbrunnsparken. - Vi vill väcka intresset för golf igen, säger arrangören Anders Andersson.
Ystad • Publicerad 5 april 2013
Bo Andersson puttar under uppsikt av Göran Pettersson från Abbekås golfklubb. -Den här mässan är bra för att den är nära, liten och intim. Normalt sett är golfmässor så svulstiga och stora, säger Göran Pettersson.
Bo Andersson puttar under uppsikt av Göran Pettersson från Abbekås golfklubb. -Den här mässan är bra för att den är nära, liten och intim. Normalt sett är golfmässor så svulstiga och stora, säger Göran Pettersson.Foto: Tom Wall

För första gången någonsin har Ystad fått en alldeles egen golfmässa. Representanter från golfklubbarna i närområdet samsas med försäljare av klubbor, bollar, golfkläder och golfresor. På en storbildsskärm visas ett bildspel som kan få vem som helst att längta ut.

Ystadsbon Bo Andersson, medlem i Tomelilla golfklubb, passar på att testa lyckan i Abbekås golfklubbs putting-tävling. Han koncentrerar sig och lyfter klubban. Någon sekund senare sitter bollen perfekt i puttkoppen.

- Jag lyckades med två av tre, säger han och ler.

Resultatet kvalificerar honom till finalen. Vinnaren i tävlingen får en golfbag.

Bo Andersson har verkligen längtat efter att golfsäsongen ska dra igång.

- Det suger i tarmen nu, jag vill bli av med vintern. Jag har bara spelat en gång i år om man bortser från golfresan vid jul och nyår. Det är alltid kul att se på golfnyheter och det ska bil intressant att se vad som finns här på mässan.

I år är mässan gratis att besöka och det kostar inget för utställarna att visa upp sig.

Gun-Brith och Leif Andersson hoppas på att de ska kunna fynda klubbor på mässan.

- Golfen är jättekul för att man kan förbättras hela tiden och tävla mot sig själv, säger Leif Andersson.

- Leif började spela för något år sedan, men jag har inte börjat än. Jag låter honom få ha sin tid först, säger Gun-Brith Andersson, samtidigt som hon tittar i en broschyr från en golfklubb.

Några hundra besökare hade redan besökt mässan någon timme efter att golfmässan öppnade igår och i dag är det öppet mellan klockan 10.00 och 16.00.

Maria Sällberg
Charlotte Hansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.