Annons

Diskotekgäster använde knark på toaletten

När vakterna på Starshine kontrollerade herrtoaletten låg narkotikan fullt synlig på fönsterbänken. Två män, 25 respektive 23 år, har nu åtalats för ringa narkotikabrott.
Ystad • Publicerad 9 maj 2005

Händelsen utspelades den 1 oktober i fjor.

Vakterna tillkallade polis, som grep de båda männen. Kroppsvisitation påbörjades inne på toaletten men avbröts och fullföljdes på polisstationen med hänsyn till övriga gästers behov.

Annons

Även en 18-åring greps som misstänkt för narkotikabrott. Denne har dock inte åtalats. Däremot ställs 25-åringen inför rätta för innehav av en mindre mängd kokain, medan 23-åringen åtalas för att ha varit drogpåverkad. Båda två förnekar brott.

23-åringen uppgav i polisförhör att han inte använt narkotika och förstod därför inte att urinprovet visade positivt på kokain.

Starshines ägare, Jan Eriksson, understryker att personalen gör sitt bästa för att motarbeta droger på nöjesstället.

" Vi har nolltolerans vad gäller narkotika. Men eftersom droger är ett samhällsproblem är det oundvikligt att det förekommer även på diskoteken. Det händer ett par gånger om året att vi ertappar gäster i försäljnings- eller nyttjandesituationer, säger Jan Eriksson.

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons