Dyra resor för biljettlös

Tågresorna lär bli dyra för en 25-årig ystadsbo som flera gånger åkt utan biljett på Pågatågen mellan Malmö och Ystad. Vid nio olika tillfällen upptäckte tågkontrollanter att 25-åringen saknade biljett. I går åtalades han i Ystads tingsrätt för bedrägligt beteende.
Ystad • Publicerad 15 maj 2002

25-åringen har i polisförhör förklarat sitt gratisåkande med att han under den aktuella tiden genomförde samhällstjänt i Malmö. Samtidigt hade han flyttat till sin flickvän i Ystad. Eftersom han inte hade några pengar men var tvungen att ta sig till Malmö, kom han på sättet att åka tåg utan att betala för sig. 25-åringen erkänner brottet och säger att han är beredd att ta emot ett strafföreläggande. Han är också villig att ersätta Skånetrafiken med 5 400 kronor. för de många gratisturerna med pågatågen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.