Annons

Dyrare att parkera i centrum

I dag blir det dyrare att parkera i innerstan. Samtidigt sänks p-avgifterna på andra håll i stan. Det blir följden när kommunen delar in stan i tre parkeringszoner.
Ystad • Publicerad 1 oktober 2010

I det nya systemet blir innerstan en zon. Där höjs taxan till 13 kronor i timmen och tillåten parkeringstid blir två timmar. Höjningen kommer sedan p-avgifterna momsbelagts och på de flesta platser blir parkeringen tre kronor dyrare i timmen. Men på andra håll, till exempel vid det gamla Teliahuset, höjs p-avgiften med 100 procent.

Dessutom sänks den tillåtna parkeringstiden med två timmar. På Lilla Östergatan innebär det nya systemet att det inte längre går att parkera gratis. Nästa zon, utanför innerstan är lite billigare.

Annons

Att parkera här kostar tio kronor per timme och är tillåtet i fyra timmar.

Tredje och yttersta zonen får en taxa på fem kronor i timmen för parkering och här är parkering tillåten i mer än tolv timmar. Egnahemsområdet och Norrevärn är några av de områden som tillhör zon tre. Där det gick förr att parkera gratis, men det är det alltså slut på nu.

Den nya zonindelningen innebär också att det på vissa ställen blir billigare och till med gratis att parkera. Södra delen av Hamngatan och vid järnvägsstationen blir det billigare att parkera, medan det blir helt gratis att stå vid Postterminalen, vid Kyrkogårdsgatan.

SAXO
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons