Efterlängtade gungor och klätterställningar på plats

Med tal och sång invigdes i går Hedeskoga skolas sprillans nya lekplats.
Ystad • Publicerad 17 september 2009
Skolan i Hedeskoga stod klar i vintras, men nya lekplatsen invigdes först i går. Men den som väntar på något gott...
Skolan i Hedeskoga stod klar i vintras, men nya lekplatsen invigdes först i går. Men den som väntar på något gott...Foto: 

– Detta var sista etappen, så nu är allt äntligen klart här på vår nya skola. Det känns jättebra, säger resursläraren Anna Bruzelius.

Lekplatsen består av såväl gungor som klätterställning. Alltihop finansierat med hjälp av bidrag från byggföretaget Nimab, Ystads kommun, föräldraföreningen och ungdomsfullmäktige.

Hela rasket stod för övrigt färdigt under onsdagen. Men det var alltså först i går som den högtidliga invigningen ägde rum.

Först vankades tal av rektor Gertrud Ivarsson, ihop med uppmaningen att "här ska man leka och ha roligt tillsammans, alla får vara med". Efter det bjöd eleverna på Hedeskoga skolas egna visa, innan de blågula banden slutligen kapades av och barnen kunde rusa iväg mot sin nya lekplats.

Höll i saxen gjorde förresten skolans två nya kamratstödjare, Julius Rosenlund Lindvall och Elias Persson.

– Klätterställningen är bäst, för där kan många vara samtidigt, konstaterar Elias bestämt efter ett snabbt test av nya lekplatsen.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.