Ensamma firade tillsammans

Inga föranmälningar. Bara att droppa in. De ensammas jul i Verdandi Attacks regi lockade ett 50-tal deltagare till församlingssalen i Ystad på julaftonen.
Ystad • Publicerad 25 december 2002

- Det är åttonde gången som vi genomför arrangemanget. Antalet gäster ökar sakta men säkert för varje år, säger Patrik Andersson, ordförande i Verdandi Attack. Julbordet stod uppdukat klockan 13. Och de flesta ingredienserna fanns på plats. Sill, skinka, sylta, revben, lax, brunkål, rödkål och mycket annat gott. Sedan blev det gröt, kaffe och kakor. Plus en julklapp till samtliga deltagare. Självaste tomten anlände nämligen vid 14.30-tiden. Patrik Andersson riktar ett stort tack till sponsorerna. Det är deras välvilja som gör att de ensamma i Ystad kan fira en sådan här fin jul tillsammans, menar han. - Både företagare och privatpersoner ställer upp med bidrag. En hel del av maten har vi hämtat på olika restauranger, där man haft överblivna rätter från julborden. Inez Nilsson från Ystad firade jul hos Verdandi Attack för allra första gången. Ett lyckat arrangemang, tyckte hon. - Jättetrevligt. Och vilken julmat. Den är alla tiders, verkligen god. Stig Svensson från Köpingebro förgyllde tillställningen med dragspelsmusik. Även lotteri ingick som en uppskattad progampunkt. Vid 16-tiden avslutades firandet och alla önskade varandra en fortsatt god jul. Verdandi Attack fixade dock en liten "efterfest" på juldagen. Då dukade man fram resterna från julbordet, som fortfarande smakade hur bra som helst.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.