Annons

Erkände smuggling av 40000 ryssfemmor

De två män, 29 respektive 36 år gamla, som på tisdagskvällen greps av tullen i Ystad misstänkta för smuggling av anabola steroider har erkänt brottet.
Ystad • Publicerad 5 maj 2005

När de två männen körde av färjan från Polen kontrollerade tullen deras personbil och hittade 990 ampuller med anabola steroider. För att få fram straffvärdet räknas mängden om till enheter à fem milligram, så kallade ryssfemmor. Det rör sig då om sammanlagt 40000 enheter. För att brottet ska betecknas som grovt ska det handla om mer än 50000 enheter. Nu räknas brottet som smuggling av normalgraden och straffvärdet är fängelse mellan sex månader och sex år.

Åklagaren ansåg inte att det fanns skäl att häkta de två männen och efter husrannsakan i deras bostäder i Linköping släpptes de två i väntan på åtal.

Carl Johan Engvall

Ystad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons