Få mil i benen inför Kortvasan

Många timmars folkdans i benen, havregrynsgröt i magen och envishet i huvudet är ett bra recept för att klara av att köra den tre mil långa Kortvasan. Det är Erik Nordahl, Birgit Nordahl, Stig-Inge Olsson och Birgitta Puhakka överens om.
Ystad • Publicerad 26 februari 2002
BILD: THORSTEN PERSSON
BILD: THORSTEN PERSSONFoto: 

Under fredagen ställde de sig tillsammans med ungefär 4 000 andra åkare på startlinjen för att genomföra årets lopp. Eftersom snötillgången inte varit den bästa har det inte blivit många mil i spåren för de fyra skidlöparna. Det har mest handlat om gång och cykling, men framför allt vill Erik Nordahl framhålla vikten av den veckoliga dosen av folkdans. Alla fyra är nämligen med i Ystads folkdansförening. - Det blir två timmar i veckan och det är ju inte slowfox precis. Det ger bra benstyrka, säger han. Det är sjätte gången som Kortvasan arrangeras i samband med vasaloppsveckan. Birgit och Erik Nordahl har varit med alla år. - Det är ett bra evenemang. Det är upp och köra och sedan hem igen. Vi kom dit 15.00 på torsdagen och var hemma igen 10.45 på lördagen. För Stig-Inge Olsson var det första löpet och han medger att det tog emot lite grann. - I första backen tänkte jag att om det blir så här hela tiden så lägger jag av. Det visade sig snart att inledningen av Kortvasan var den värsta. Även om det inte blev en helt enkel resa så mot målet genomförde Stig-Inge Olsson och de andra tre loppet. - Man får ju många tröstens ord längs spåret, säger Erik Nordahl. Stig-Inge Olsson anser att det stora problemet är att den riktiga skidtekniken saknas. När det bar av nerför blev det ett och annat fall. - Men så är vi ju skåningar, så det är väl därför, säger Erik Nordahl. Text: Roger Bing

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.