Facebook – fast på riktigt

De är vänner på Facebook, men verkligheten är bäst. Klockan är tjugo över tolv när YA tar en bild på Carina Månsson och hennes sällskap vid ett av hörnborden på Hamncaféet.
Ystad • Publicerad 30 maj 2011
Lunch i somrig miljö. Från vänster: Karin Lange, Hylteberga, Carina Månsson, Skurup, Aryel Walett, Bussjö, Cecilia Granquist-Dahmén, Simrishamn och Carola Ljunghäger, Skivarp.Foto: Magnus Wegerup
Lunch i somrig miljö. Från vänster: Karin Lange, Hylteberga, Carina Månsson, Skurup, Aryel Walett, Bussjö, Cecilia Granquist-Dahmén, Simrishamn och Carola Ljunghäger, Skivarp.Foto: Magnus WegerupFoto: Magnus Wegerup

– Vi är fem tjejer som bestämt att vi ska äta lunch tillsammans i dag, berättar Carina Månsson, initiativtagare till träffen.

– Facebook är bra, fast det är in real life, i det verkliga livet, som det börjar hända nåt. Det här är vår tredje lunchträff. Du måste hålla med om att vi har tur med vädret!

Undertecknad håller med. Snålblåsten har äntligen tagit en efterlängtad paus. Termometern visar 18 grader i skuggan, och i solskenet på Hamncaféets uteservering blir det betydligt varmare än så.

Strålarna reflekteras i vattnet där segelbåtarna guppar, förtöjda i en rad längs kajen. Några skriande måsar på det här, och hamnidyllen är fulländad.

– Jag och min man flyttade från Göteborg till Bussjö i höstas. Genom Facebook har jag fått en hel del nya vänner här nere, berättar Aryel Walett.

Klaudia Basaraba kommer med lunchen. Ser ut som...

Torskrygg?

Maria Sällberg
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.