GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Familj åtalas för A-traktor

Både mamma och pappa åtalas nu för brott i samband med att deras son stoppades av polis i en A-traktor som var manipulerad att köras fortare än de lagstadgade 30 km/h.
Ystad • Publicerad 16 januari 2018 • Uppdaterad 16 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Den 17-årige sonen stoppades i somras i Sandskogen i Ystad när han körde en A-traktor som var manipulerad.

Han åtalas vid Ystads tingsrätt för grov olovlig körning, eftersom han tidigare dömts för olovlig körning. Han åtalas även för att inte ha stannat på polismans tecken.

I samband med detta åtalas alltså även hans mamma och pappa för medhjälp till olovlig körning, grovt brott, eftersom åklagaren anser att de försett sin son med ett fordon som han inte får lov att köra.

Fredrik SjöstrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer