Annons

Familjärt när moto guzzi-folk träffas

Tipsrunda, utflykt ochgodispåsar stod på schemat när mc-folk träffades i Knickarp.
Ystad • Publicerad 23 maj 2005
Modellerna av cyklarna varierade lika mycket som ålder och hemort för de trettiotal moto guzzi-anhängarna som kom för att campa på Knickarp idrottsplats i helgen. Kent och Lena Storm kom till träffen i sin trehjuling, en triking 81:a. Bild: Bass Nilsson
Modellerna av cyklarna varierade lika mycket som ålder och hemort för de trettiotal moto guzzi-anhängarna som kom för att campa på Knickarp idrottsplats i helgen. Kent och Lena Storm kom till träffen i sin trehjuling, en triking 81:a. Bild: Bass NilssonFoto: 
Martin Brattö gör sig redo inför utflykten till Ale stenar. Hans cykel ,en 850 le Mans var en av de äldre på träffen. Bild: Bass Nilsson
Martin Brattö gör sig redo inför utflykten till Ale stenar. Hans cykel ,en 850 le Mans var en av de äldre på träffen. Bild: Bass NilssonFoto: 
Mc-körkort kommer Asta Madsen att ta så fort hon bara har åldern inne. Vilket märke hon kommer att köra är givet. Hon och lillasyster Laura är uppvuxna med moto guzzi. I helgen var de i Knickarp med föräldrarna Rikke och Martin Madsen. Bild: Bass Nilsson
Mc-körkort kommer Asta Madsen att ta så fort hon bara har åldern inne. Vilket märke hon kommer att köra är givet. Hon och lillasyster Laura är uppvuxna med moto guzzi. I helgen var de i Knickarp med föräldrarna Rikke och Martin Madsen. Bild: Bass NilssonFoto: 

Alla förutfattade meningar om kriminalitet och högljutt, berusat mc-folk går snabbt i kras. När moto guzzi-entusiasterna är det familjärt och mysigt.

– Folk tror så mycket om mc-folk. Vi är bara en grupp som kör moto guzzi och tycker om att träffas, säger distriktsordförande Cecilia Johansson i moto guzzi club of Sweden.

Annons

Hon arbetar på förskola och är mån om att träffen ska passa alla åldrar. Åldersspannet är nämligen stort. Den yngste är två år och de äldsta är pensionärer.

– Mor och far skulle egentligen följt med, men de tyckte det var för kallt, säger Martin Madsen som tillsammans med med sin fru och två döttrar åkt från Helsingör för att träffa andra moto guzzi anhängare. De är inte de enda internationella gästerna. Även från Tyskland har folk kört för att vara med på träffen i Knickarp tillsammans ett trettiotal andra moto guzzi-anhängarna.

– Vi hade räknat med fler, men vädret gjorde nog att flera valde att inte komma, säger Cecilia Johansson.

Medlemmarna i föreningen är inte särskillt många. Skåne är den mest aktiva lokalgruppen med ett fyrtiotal medlemmar.

Det är inte så många som äger moto guzzi cyklar i Sverige. Runt 1500 cyklar är registrerade hos Vägverket. Men att få alla dem till att engagera sig i moto guzzi club of Sweden är inte så lätt.

– Folk åker helst med sina kompisar. Men det är speciellt att träffa andra som kör just moto guzzi, säger Benneth Nilsson som är klubbens president.

Mycket motorcykelsnack blir det och alla har de sina förklaringar till varför moto guzzi är så speciell.

– Det är känslan när man kör, säger Martin Madsen.

– De är enkelt uppbyggda, så man fixar att sköta dem själv, säger Martin Brattö som kom till träffen på en moto guzzi 850 Le mans från 1970-talet.

– Moto guzzi är inte som japanska cyklar som bara går och går. Det är som de har en annan personlighet, säger Cecilia Johansson medan hon gör i ordning allt inför nästa programpunkt. En utflykt till Ale stenar.

Annons

Britta Samuelsson

0411-55 78 00

britta.samuelsson@allehandasyd.se

Knickarp
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons