Familjärt när moto guzzi-folk träffas
Alla förutfattade meningar om kriminalitet och högljutt, berusat mc-folk går snabbt i kras. När moto guzzi-entusiasterna är det familjärt och mysigt.
– Folk tror så mycket om mc-folk. Vi är bara en grupp som kör moto guzzi och tycker om att träffas, säger distriktsordförande Cecilia Johansson i moto guzzi club of Sweden.
Hon arbetar på förskola och är mån om att träffen ska passa alla åldrar. Åldersspannet är nämligen stort. Den yngste är två år och de äldsta är pensionärer.
– Mor och far skulle egentligen följt med, men de tyckte det var för kallt, säger Martin Madsen som tillsammans med med sin fru och två döttrar åkt från Helsingör för att träffa andra moto guzzi anhängare. De är inte de enda internationella gästerna. Även från Tyskland har folk kört för att vara med på träffen i Knickarp tillsammans ett trettiotal andra moto guzzi-anhängarna.
– Vi hade räknat med fler, men vädret gjorde nog att flera valde att inte komma, säger Cecilia Johansson.
Medlemmarna i föreningen är inte särskillt många. Skåne är den mest aktiva lokalgruppen med ett fyrtiotal medlemmar.
Det är inte så många som äger moto guzzi cyklar i Sverige. Runt 1500 cyklar är registrerade hos Vägverket. Men att få alla dem till att engagera sig i moto guzzi club of Sweden är inte så lätt.
– Folk åker helst med sina kompisar. Men det är speciellt att träffa andra som kör just moto guzzi, säger Benneth Nilsson som är klubbens president.
Mycket motorcykelsnack blir det och alla har de sina förklaringar till varför moto guzzi är så speciell.
– Det är känslan när man kör, säger Martin Madsen.
– De är enkelt uppbyggda, så man fixar att sköta dem själv, säger Martin Brattö som kom till träffen på en moto guzzi 850 Le mans från 1970-talet.
– Moto guzzi är inte som japanska cyklar som bara går och går. Det är som de har en annan personlighet, säger Cecilia Johansson medan hon gör i ordning allt inför nästa programpunkt. En utflykt till Ale stenar.
Britta Samuelsson
0411-55 78 00
britta.samuelsson@allehandasyd.se