Fängelse för rattfull färd med barn

Trots att både mannen och kvinnan var rejält berusade gav de sig iväg i sin bil med två minderåriga barn i baksätet. Händelsen inträffade i oktober i fjor.
Ystad • Publicerad 26 februari 2002

Den 39-årige mannen har nu fått sin dom vid Ystads tingsrätt, där påföljden blev en månads fängelse för grovt rattfylleri. Eftersom mannen saknar körkort fälldes han även för olovlig körning. Kvinnan befanns skyldig till grovt rattfylleri och fick villkorlig dom i kombination med 50 timmars samhällstjänst. Flera personer bevittnade parets vingliga bilfärd på väg 11 mellan Ystad och Tomelilla. Fordonet var vid flera tillfällen över på fel körbana och nära att kollidera med mötande trafik. Polisen lyckades så småningom stoppa paret i Örup. Vittnen uppgav att den 39-årige mannen tidigare hade bytt plats med den 34-åriga kvinnan, som uppenbarligen hade svårt att klara bilkörningen. Provtagningen visade att mannens alkoholkoncentration uppgick till 2,28 promille, medan kvinnan hade 2,0 promille.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.