Annons

Fiskepremiär i Nybroån

Solen sken från en delvis klar himmel, men öringen lyste med sin frånvaro. Förutsättningarna under den traditionella fiskepremiären i Nybroån var inte de bästa. Vattenståndet var högt, flödet i ån var kraftigt och vattendraget liknade mer mjölkchoklad än vatten.
Ystad • Publicerad 2 mars 2002

Bild: Thorsten Persson" BORDER="0"Bild: Thorsten Persson Från mynningen och en bra bit upp står sportfiskare redo att dra upp en fisk eller två. Den perfekta platsen sökes. Sent på förmiddagen är det dock ingen som lyckats lura den silverglänsande öringen. - Det blir svårt att få någon fisk denna gång, säger Bent Fichlin. Han får delvis medhåll av Einar Jönsson som dock är lite mer optimistisk och anser att det inte skulle vara helt omöjligt. - Men det krävs nog att man är ihärdig och att man har tur, säger han. Göran Svensson, ordförande i Ystadortens Fiskevård- och sportfiskeförening berättar att han sett ett flertal fiskar som slagit vid vattenytan. Han är rätt säker på att det kommer att dras upp en eller annan öring denna fiskepremiärsdag. Premiärdag förresten, det är en sanning med modifikation. - Premiären är ju egentligen den första januari nu för tiden. Men vi har valt att hålla kvar vid den första mars eftersom vädret är mer gynnsamt då, säger Göran Svensson. Till varje premiär bjuder fiskeföreningen in ett antal gäster som får chansen att pröva lyckan i Nybroån. Göran Svensson berättar att gästerna på något sätt har med fiske eller med föreningen att göra. På plats denna dag finns en av Sveriges mer inflytelserika personer när man pratar om fiskenäringen. - Vi hade en riksdagsfri dag så det passade mig perfekt, säger tomelillabon Kaj Larsson, politisk sakkunnig sedan åtta år hos fiskeminister Margareta Winberg. Bild: Thorsten Persson" BORDER="0"Bild: Thorsten Persson

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons