Annons

Fixar-Bertil väntar på nya uppdrag

Fixar-Bertil alias Bertil Bondesson började i november hjälpa pensionärer och funktionshindrade med olika sysslor i hemmen. Sedan dess har Ystads egen handyman haft en del att göra men är redo för ännu fler uppgifter.
Ystad • Publicerad 3 maj 2005
Bertil Bondesson fixar en pryl på sitt kontor på Bellevue. Oljemålningen i bakgrunden målade han år 1997. Bild: Sprisse Nilsson
Bertil Bondesson fixar en pryl på sitt kontor på Bellevue. Oljemålningen i bakgrunden målade han år 1997. Bild: Sprisse NilssonFoto: 
Efter att ha haft skobutik i 27 år är Bertil Bondesson ett välkänt ansikte i Ystad.
Efter att ha haft skobutik i 27 år är Bertil Bondesson ett välkänt ansikte i Ystad.Foto: 

"Jag har haft flest jobb i innerstaden och många tror nog att denna service bara gäller staden. Men jag åker gärna ut på uppdrag i hela kommunen, berättar Bertil Bondensson.

Hans jobb har tillkommit för att bland annat minska risken för fallolyckor bland äldre och funktionshindrade. Den vanligaste uppgiften har varit att sätta upp gardiner.

Annons

– Hittills har det främst varit äldre, ensamstående kvinnor som velat ha hjälp med denna och andra liknande sysslor, berättar Bertil. Han hjälper också till att byta glödlampor, batterier och proppar, att fästa lösa sladdar, göra mattor halksäkra och hämta eller lämna saker på vind eller i källare.

– Jag utför alla sådana mindre arbeten som inte gör att jag tar jobb från yrkeskunniga hanteverkare. Ofta rör det sig om 2-3 olika arbetsuppgifter hos den jag besöker, säger Bertil.

Att han varit skohandlare i Ystad i 27 år har han haft stor nytta av i sitt nya jobb. Åren med Oscaria och efterföljarna gör nämligen att kommuninnevånarna känner honom väl och vet vem det är som kommer och hälsar på. – Jag trivs förträfflig med det nya jobbet. Det bästa är att få träffa folk. Det sämsta? Ja, det vet jag faktiskt inte. Hittills har allt varit bra, tycker Bertil.

De som har något som behöver fixas av Ystads egen handyman kan slå en pling på 0709-457 924.

FAKTA OM FIXAR-BERTIL

Namn: Bertil Bondensson

Ålder: 64

Bor: På Gåsegränd i Ystad

Familj: Hustrun Kerstin och två utflugna döttrar

Hobby: Har alltid gillat olika slags skapande. På fritiden jobbar jag gärna med lera eller målar i olja.

Annons

Motto: Att vara så trevlig som möjligt mot andra.

Framtiden: Ser ljus ut. Det här jobbet är jättekul!

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons