Annons

Följde efter man på stulen cykel

Pappan upptäckte en 40-årig man som cyklade på sonens stulna mountainbike och följde efter honom. Mannen cyklade till sin bostad där en polispatrull kunde gripa honom. Sonen fick tillbaka sin cykel och i dag åtalas 40-åringen för olovligt förfogande.
Ystad • Publicerad 25 mars 2003

Mannen berättar i polisförhör att han hittade cykeln, en mountainbike värd 2 000 kronor, olåst på Malmövägen. Han anmälde inte fyndet till polisen. I stället tänkte han behålla cykeln, som han också försåg med ett nytt lås. En 25-årig man dömdes i går i Ystads tingsrätt för ett liknande brott. 25-åringen upptäckte en olåst flickcykel vid Västervångskolan. Han tog cykeln och var på väg till sin bostad med den när han stoppades av polis. 25-åringen dömdes den 26 juli i fjor för grov stöld till skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar. Ystads tingsrätt anser att skyddstillsynen kan omfatta även det senaste brottet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons