Annons

Föräldrar kräver bälten i skolbussarna

Sövestad-Hedeskoga föräldraförening kräver att skolbussarna ska ha säkerhetsbälten och vill att kommunen ska få fram säkrare bussar omgående.
Ystad • Publicerad 31 mars 2003

I en skrivelse till barn- och utbildningsnämnden i Ystad påpekar föräldraföreningen också att kommunen borde arbeta för tätare bromskontroller av bussar i skoltrafik. Skolbussar borde provas oftare än nu lagstadgade en gång per år, menar föreningen. När det gäller säkerhetsbälten skriver föräldraföreningen att "vi känner till att det ej finns lag på säkerhetsbälten i skolbusstrafik, men våra barn är för dyrbara för att vi ska vänta på en sådan lag". Därför vill Sövestad-Hedeskoga föräldraförening att det i kommunens upphandling ska ställas krav på att bussar och taxi som kör i upptagningsområdet ska ha trepunktsbälten på alla platser och att det ska finnas sittplatser till alla barn. Föreningen skriver att den kräver att en ny upphandlingen ska göras omgående och att nuvarande kontrakt inte ska få löpa vidare utan att de nya kraven ställts. Föräldraföreningen medger att en nylig flytt av en trafikfarlig busshållplats är en bra åtgärd, men att detta ej räcker för att höja säkerheten på skolbussarna till och från Sövestad och Hedeskoga skolor.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons