Annons

Förändringar i Folkpartiets topp

Kommunfullmäktiges ordförande Matts Johnsson, FP, lämnar sina politiska uppdrag i Ystad vid valet i höst och är därmed inte med på folkpartiets lista. Nu står Hans Hultén på första plats följd av Karin Olsson Lindström.
Ystad • Publicerad 15 mars 2014
Matts Johnsson, FP, lämnar sina politiska uppdrag i Ystad.Foto: 

- Jag fyller 64 år, det innebär att jag är 68 år i slutet av nästa mandatperiod. Och så länge hade jag inte tänkt hänga i. Jag skulle kunna tänka mig ett, två år till men ska man stå på listan ska man vara ärlig och stå som ledamot hela mandatperioden. Jag tycker jag är för gammal då, säger Matts Johnsson.

Han har haft politiska uppdrag i Ystad sedan 1980-talet, men lämnar alla uppdrag inför höstens val. Däremot sitter han kvar i Folkpartiets styrelse.

Annons

På lördagen spikade Folkpartiet sin lista inför hösten val till Ystads kommunfullmäktige. Förutom att Matts Johnsson hoppar av blir det ytterligare förändringar i toppen på listan. Karin Olsson Lindström stod tidigare på förstaplats men väljer att lämna den till förmån för Hans Hulthén. Trots att hon dessutom vann provvalet som hölls i lördags.

- Det är mitt eget val att Håkan Hulthén står som nummer ett. Jag är nöjd med det, säger Karin Olsson Lindström.

Hon tar nu andraplatsen som Matts Johnsson hade vid förra valet. Karin Olsson tycker det är en stor förlust att Matts Johnsson väljer att lämna sina uppdrag.

- Vi blev naturligtvis ledsna när han valde att inte kandidera.

Hon är nöjd med att partiet lyckats få en jämn fördelning av antalet kvinnor och män på listan. De tio första på Folkpartiets lista till höstens val i kommunfullmäktige i Ystad fördelar sig så här:

1. Hans Hulthén, 2. Karin Olsson Lindström, 3. Urban Fasth, 4. Cathrine Casimir, 5. Lars Rudolv, 6. Agnetha Van Toor, 7. Lena Nilsson, 8. Lukas Wallander, 9. Dorrit Pade, 10. Ann-Marie Fasth.

Taner Caliskan
Carina Viberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons